فیتنسیا
براساس تحقیقات علمی معتبر

سارم چه کاربردی در بدنسازی دارد؟ مکمل SARM


کاربرد سارم در بدنسازی

مصرف مکمل سارم (SARM) در بدنسازی به صورت روزافزون در حال گسترش است. آیا می‌خواهید بدانید سارم دقیقا چیست و چه کاربردی در ورزش بدنسازی دارد؟ جای درستی آمده‌اید!

در سال ۲۰۱۵ میلادی، تقریبا یک میلیون نفر از مردم آمریکای شمالی، داروهای افزایش نیرو و عملکرد بدنی را در برنامه ورزشی خود قرار دادند. این رقم تا کنون افزایش یافته است.

در سال‌های گذشته، مصرف داروهای نیروزا مثل استروئید ها و ترکیبات دیگر مثل سارم ها در دنیای ورزش ترویج یافته است. این در حالیست که اکثر افراد در مورد عوارض جانبی داروهای نیروزا مثل استروئیدها آگاه هستند.

در دهه گذشته، نوع جدیدی از این داروها با نام سارم (SARM) وارد دنیای ورزش و به ویژه بدنسازی شده است.

سلب مسئولیت : این نوشته تنها جنبه آموزشی داشته و برای بالا بردن سطح دانش و آگاهی مخاطبان می‌باشد. فیتنسیا به هیچ وجه مصرف استروئیدها و هورمون‌ها را به مخاطبان توصیه نمی‌کند. مصرف خودسرانه هورمون‌ها و سایر داروها، عوارض بسیار شدید و جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.

سارم چیست؟

واژه سارم (SARM) مخفف selective androgen receptor modulators است. نام فارسی این دسته از داروها «تعدیل‌کننده‌های انتخابی گیرنده‌های آندروژن» است.

سارم در اصل مانند هورمون های استروئیدی برای درمان برخی از بیماری‌ها ساخته شده است. امروزه گاهی اوقات در درمان‌های پزشکی از آن برای جبران کمبود تستوسترون استفاده می‌شود.

درست مانند استروئیدها، به دلیل توانایی سارم در افزایش توان بدنی، ساخت توده عضلانی و چربی سوزی، ورزشکاران (به ویژه بدنسازان) به مصرف این دسته از داروها، تمایل دارند.

وقتی SARM به گیرنده‌های آندروژن متصل می‌شود، خواص آنابولیک و هایپرتروفی (هم برای عضله و هم برای استخوان) دارد. از این رو، برای درمان پوکی استخوان، جایگزینی تستوسترون و جلوگیری از تحلیل شدید عضلات در اثر بیماری، به کار می‌رود.

بدنسازان برای ساختن عضلات بیشتر،‌ از بین بردن چربی‌ها و افزایش تراکم استخوان به سراغ داروهای تعدیل کننده انتخابی گیرنده های آندروژن می‌روند.

یکی از مزایای سارم این است که در کنار فواید، باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته و شدید نمی‌شود. این در حالی است که هورمون های استروئیدی می‌توانند عوارض جانبی زیادی داشته باشند. از جمله : عوارض جانبی استروژنیک مثل ژنیکوماستی و احتباس آب.

نسبت خواص آنابولیک به آندروژنیک سارم 10:1 است. این یعنی در کنار پایین بودن خطرات عوارض جانبی، فواید و اثرات مثبت بسیار زیاد است.

سارم چطور کار می کند؟

SARM برخلاف استروئیدهای آنابولیک، یک آندروژن خاص در بدن را مورد هدف قرار می‌دهد : عضلات اسکلتی.

گیرنده‌های آندروژن در بخش‌های مختلفی از بدن وجود دارند؛ مثل کبد، تارچه‌های عضلانی، پروستات و استخوان‌ها. سارم‌ها این توانایی را دارند که برحسب نیاز و با توجه به هدف دارو، به گیرنده آندروژن تنها یک بخش از بدن متصل شوند.

این داروها معمولا به گیرنده‌های آندروژن تارچه‌های عضلانی و استخوان‌ها متصل می‌شوند. پس لازم نیست نگران واکنش سایر اندام‌های بدن باشید. برای مثال برخلاف استروئیدها، سارم باعث افزایش حجم اندام‌های داخلی مثل قلب و روده نمی‌شود.

خطر رشد بیش از حد سلول‌ها در اثر مصرف SARM وجود ندارد. بنابراین ورزشکار در معرض بیماری‌های ناشی از این عارضه جانبی (مثل سرطان) نیست. مکمل‌های آنابولیک در گذشته با آسیب کبدی و سرطان پروستات مرتبط بوده‌اند. این یکی از مهم‌ترین دلایلی است که ورزشکاران به مصرف سارم روی می‌آورند.

بسیاری از سارم ها از نحوه عملکرد تستوسترون در بدن تقلید می‌کنند؛ این یعنی آن‌ها بدن شما را فریب می‌دهند تا فواید مورد نظر بدون بروز عوارض جانبی حاصل شود.

هنگامی که به گیرنده‌های آندروژن متصل می‌شوند، سنتز پروتئین را تقویت می‌کنند و قدرت و احتباس نیتروژن را افزایش می‌دهند.

تفاوت سارم با استروئید چیست؟

اکثر ورزشکاران، سارم را با استروئید مقایسه می‌کنند. همانطور که قبلا گفتیم، اگرچه این دو دارو مزایای نسبتا مشابهی دارند، اما با یکدیگر متفاوت هستند.

سارم در مقایسه با استروئید، مکانسیم و عملکرد کاملا متفاوتی دارد. به همین دلیل می‌تواند بدون ایجاد عوارض جانبی خاص، مفید باشد. اما آیا این به آن معناست که سارم هیچگونه عوارض جانبی ندارد؟

خیر! تنها تفاوت این است که شدت عوارض جانبی کمتر است. برای مثال ممکن است با مصرف سارم حالت تهوع و سرگیجه و یا سرکوب تولید تستوسترون را تجربه کنید. اما نسبت به زمانی که استروئید مصرف کنید، بسیار خفیف‌تر است.

انواع سارم – SARM

سارم با انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه شده است. به طور کلی، تمام آن‌ها برای مصرف‌کنندگان ایمن هستند. در ادامه در مورد برخی از انواع سارم گفتگو خواهیم کرد.

اوستارین – Ostarine

سارم اوستارین
سارم اوستارین

اوستارین (MK-2866) به عنوان امن‌ترین و خفیف‌ترین سارم تا به امروز شناخته می‌شود. مطالعات متعددی فواید اوستارین را به اثبات رسانده‌اند، مثل کمک به درمان تحلیل شدید عضلات.

اوستارین به طور چشمگیری به شما کمک می‌کند تا به اهداف بدنسازی دست پیدا کنید. می‌تواند به افزایش حجم عضلات، چربی سوزی و کات و حتی افزایش تراکم استخوان کمک کند.

LGD 4033

سارم LGD 4033 تقریبا مشابه با اوستارین عمل می‌کند. با این تفاوت که ال جی دی ۱۲ بار قوی‌تر از Ostarine است!

این دارو در تنظیم و تقویت سیستم ایمنی و تولید مثل، نقش مهمی ایفا می‌کند. در افزایش حجم و وزن عضلات بسیار موثر است.

MK677 Nutrobal

این گونه از سارم‌ها به عنوان محرک ترشح هورمون رشد در نظر گرفته می‌شوند. یعنی می‌توانند سطح هورمون رشد را در بدن افزایش دهند.

از جمله مزایای MK677 Nutrobal، افزایش اشتها و بهبود کیفیت خواب است. هنگامی که مصرف این دارو را شروع کنید، متوجه خواهید شد که در حال از دست دادن چربی هستید و ریکاوری سریع‌تری دارید. افزایش توده عضلانی نیز یکی دیگر از مزایای این سارم است.

کاردارین

کاردارین با نام GW 50156 نیز شناخته می‌شود. اغلب تصور می‌شود کاردارین یک سارم است اما در واقع اینطور نیست؛ بلکه نوعی PRAR (فعال کننده گیرنده پراکسیزوم) به شمار می‌رود.

هدف تولید این دارو درمان بیماری‌های متابولیک و قلبی بوده است. اما امروزه در بدنسازی و سایر ورزش‌ها برای افزایش توان بدنی، توسعه عضلات و چربی سوزی به کار می‌رود.

لازم به ذکر است که هنوز اطلاعات و شواهد علمی کافی و معتبر در مورد کاردارین وجود ندارد. اما با این حال،‌ ورزشکاران زیادی تمایل به مصرف آن دارند.

SR9009-Stenabolic

یکی دیگر از انواع سارم، استنابولیک است که برای کاهش چربی و افزایش استقامت به کار می‌رود. از آن‌جایی که هورمونی نیست، عوارض جانبی چندانی ندارد.

S-4-Andarine

این دسته از سارم می‌تواند به درمان مشکلات پروستات کمک کند. این دارو برای کاهش چربی و افزایش قدرت بدن نیز موثر است.

برای کسانی که به دنبال افزایش توده عضلانی بدون چربی هستند، این محصول کارآمد خواهد بود.

میانگین دوز مصرف سارم آندارین، بین ۲۵ تا ۱۰۰ میلی‌گرم در روز است.

RAD140-Testolone

تستولون را می‌توان به عنوان قوی‌ترین سارم معرفی کرد. تستولون برای جایگزینی هورمون‌های آنابولیک در طول زمان، تجویز می‌شود.

همچنین می‌تواند به تقویت قدرت، سلامت استخوان‌ها و توده عضلانی بدون چربی کمک کند. به طور معمول، دوز این دارو ۲۰-۱۰ میلی‌گرم در روز است.

SARM ها باعث افزایش عملکرد ورزشی می‌شوند

امیدواریم پس از خواندن این مقاله، اطلاعات کافی و مفیدی را در مورد سارم ها کسب کرده باشید. همانطور که خواندید، این داروها می‌توانند عملکرد بدن را افزایش دهند و فواید زیادی را بدون عوارض جانبی استروئیدهای آنابولیک داشته باشند.

کانال تلگرام آموزش بدنسازی فیتنسیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *