انگیزه ورزش؛ راهکارهای فوق العاده برای افزایش انگیزه تمرین
همه ما این اتفاق را تجربه کرده ایم! ساعتمان را برای تمرین صبحگاهی کوک کرده ایم، با چشمان نیمه باز ساعت را خاموش می کنیم و به خود قول می دهیم که بعدا حتما ورزش خواهیم کرد. یا همیشه به خود می گوییم از فردا باشگاه می رویم اما وقتی فردا فرا می رسد احساس خستگی تمام وجودمان را فرا می گیرد و در یک کلام انگیزه ورزش کردن نداریم!
برخلاف تصور عموم افراد، نداشتن انگیزه برای ورزش به معنای تنبلی یا نداشتن برنامه ریزی و انضباط نیست. در واقع یک دلیل علمی پشت آن وجود دارد: مغز ما ذاتاً برای حفظ انرژی طراحی شده است و اغلب بین فعالیت کردن و استراحت، استراحت را انتخاب می کند.
در این مقاله من به شما کمک می کنم تا انگیزه تمرینی درونتان دوباره فعال شود. حقیقتا شما باید افکار و ذهن خود را به چالش بکشید تا دوباره برای حفظ تناسب اندام و بهبود فرم بدنی خود هیجان کافی داشته باشید. با فیتنسیا همراه باشید.
فهرست مطالب
چرا نمی توانم برای تمرین انگیزه داشته باشم؟
طبق تحقیقات، مغز ما به طور طبیعی برای صرفه جویی در انرژی تنظیم شده است، و اغلب برای استراحت بیش از حد تلاش میکند. این استعداد بیولوژیکی، همراه با عوامل روانی، فیزیولوژیکی و محیطی می تواند تعیین کند که شما چقدر برای ورزش روزانه انگیزه دارید.
در ادامه دلایل نداشتن انگیزه ورزش را بررسی می کنیم:
شما غرق اهداف تناسب اندام خود هستید
اغلب ما اهداف بزرگی در راستای تناسب اندام، برای خود تعیین می کنیم. بدیهی است این اهداف بزرگ نیاز به تغییر قابل توجهی در سطح فعالیت بدنی ما دارد . در نتیجه این تغییر ناگهانی شدید می تواند طاقت فرسا و ترسناک باشد و منجر به کمبود انگیزه ورزش شود.
بنابراین مهم است که در ابتدا اهداف کوچک و دست یافتنی تعیین کنید و به تدریج شدت یا مدت تمرینات خود را افزایش دهید. این باعث میشود این روند کمتر دلهرهآور باشد و احتمال حفظ انگیزه شما برای در طول روز افزایش مییابد.
نداشتن انگیزه تمرینی یک مسئله رایج است که می تواند ریشه در تمایل مغز ما به صرفه جویی در انرژی داشته باشد. وقتی بین تلاش و استراحت، مغز ما اغلب دومی را انتخاب می کند، این می تواند حفظ یک برنامه ورزشی منظم را چالش برانگیز کند. با این حال، درک ریشه این مشکل می تواند به ما در یافتن راه حل کمک کند.
دنبال نتایج سریع هستید
یکی از دلایلی که ممکن است با انگیزه ورزش در صبح یا بعد از کار دست و پنجه نرم کنید این است که نتایج فعالیت بدنی همیشه بلافاصله قابل مشاهده نیست.
بهبود تناسب اندام به تدریج اتفاق می افتد. این عدم رضایت آنی باعث می شود احساس کنید ورزش کردن شما هیچ نتیجه ای نمی دهد، حتی من که سالهاست ورزش کردن جزئی از زندگی ام شده باز هم گاهی اوقات این احساس به سراغم می آید!
به خاطر داشته باشید که ورزش کردن فواید غیرقابل مشاهده ای مانند بهبود سلامت قلب، بهبود خلق و خو و کیفیت خواب بهتر دارد. همچنین، سفر به تناسب اندام یک مسابقه نیست، بلکه یک تعهد مادام العمر به سلامت شما است. پس لاغر شدن تا عضلانی شدن یکی از اهداف و نتایج ورزش کردن هست نه تنها هدف!
برنامه تمرینی تکراری و بدون چالش!
برنامه تمرینی تکراری و بدون چالش می تواند یک تنه انگیزه شما را بکشد! بنابراین داشتن یک برنامه تمرینی اختصاصی با استفاده از تکنیک های مختلف و به روز می تواند بسیار هیجان انگیز باشد.
اگر از برنامه تمرینی خود خسته شده اید و نتیجه ای نمی گیرید حتما یک جای کار شما اشتباه است… برای رسیدن به اهداف ورزشی خود و لذت بردن از ورزش کردن شما نیازمند یک برنامه تمرینی اصولی و مخصوص خود هستید. می توانید از طریق لینک زیر درخواست برنامه از فیتنسیا و ارتباط با مربی را ثبت کنید:
ارتباط با مربی و سفارش برنامه تمرینی اختصاصی
جلسات طولانی و طاقت فرسا
فکر یک تمرین طولانی و چند ساعته می تواند دلهره آور باشد. به یاد داشته باشید برای نتیجه گیری و رسیدن به اهداف خود نیازی نیست چند ساعت از هر روز خود را در باشگاه سپری کنید! حتی تمرینات کوتاه اما پرانرژی و با انگیزه نیز می تواند موثر باشد.
شما باید میزان تمرین خود را کم کم بالا ببرید. حتی می توانید از 15 دقیقه در روز شروع کنید تا به تمرین 1 و نیم ساعته نرمال و استاندارد برسید.
شما به اندازه کافی استراحت نمی کنید!
ریکاوری! ریکاوری در ورزش بسیار اهمیت دارد. اگر به درستی استراحت نکنید و بدن شما ریکاوری نشود نه تنها نتایج تلاش های خود را نمی بینید بلکه توان ادامه را نیز از دست می دهید…
متاسفانه این باور غلط که شما برای دستیابی به اهداف ورزشی باید هر روز با شدت بالا و بدون استراحت ورزش کنید میان ورزشکاران جا افتاده که کاملا اشتباه است!
خواب باکیفیت و استراحت کافی به اندازه ورزش کردن برای حفظ تناسب اندام مهم است.
این پست ها را هرگز از دست ندهید:
برای تقویت مفاصل چه بخوریم؟ لیست غذاهای سالم برای مفاصل سالم
برنامه بدنسازی بانوان برای فرم دهی( 6 روزه) + آموزش تصویری
چگونه می توانم به خودم انگیزه ورزش کردن بدهم؟
انگیزه یک حالت روانی است که ما را به سمت رسیدن به اهدافمان سوق می دهد. این یک ویژگی ثابت نیست، بلکه مثل یک عضله است که می تواند در طول زمان رشد و تقویت شود.
برای رشد و تقویت انگیزه ورزش، باید بدانید که انگیزه در درجه اول توسط سیستم پاداش مغز ما هدایت می شود. وقتی به هدفی دست یابیم، مغز ما دوپامین را آزاد می کند! دوپامین یک انتقال دهنده عصبی مرتبط با احساس لذت و رضایت است. بنابراین این دوپامین میتواند ما را وادار به تکرار فعالیتی کند که منجر به آزاد شدن آن شود، بنابراین بدین صورت چرخهای از پاداش و تکرار ایجاد می شود
پاداش ورزش چگونه اعمال می شود؟
پاداش ورزش فوری نیست. برخلاف سایر فعالیتهایی که به ما فوراً دوپامین پاداش میدهد، (مانند خوردن غذای مورد علاقهمان یا شرکت در رسانههای اجتماعی)، فواید ورزش کردن زمان میبرد تا آشکار شود. این تأخیر در رضایت میتواند انگیزه و سازگاری بیشتر افراد با برنامه تمرینی خود را دشوار کند.
با این اوصاف، چگونه میتوانیم در روند ورزش کردن که پاداش فوری نیست، به خودمان انگیزه دهیم تا منظم تمرین کنیم؟
در اینجا چند نکته ساده آوردیم که جواب این سوال را به شما می دهد:
تعیین اهداف واضح و هوشمندانه
برای اینکه واقعاً خود را به حرکت درآورید، تعیین اهداف واضح و قابل دستیابی مهم است. این اهداف باید خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و محدود به زمان باشند. در یک کلام باید هوشمندانه هدف تعیین کنید. این شاید برای شما کار سختی باشد بنابراین بهتر است از یک مربی مجرب که در این کار تخصص دارد کمک بگیرید.
بنابراین نتیجه گرفتیم تعریف و نوشتن اهدافتان به شما جهت روشنی می دهد و برنامه های تمرینی شما را ملموس تر می کند. به عنوان مثال، بهجای اینکه بهطور مبهم هدف خود را برای «تناسب اندام» داشته باشید، به چیزی خاصتر مانند «میخواهم در عرض 3 ماه 8 کیلو وزن کم کنم» متعهد شوید.
داشتن برنامه تمرینی لدت بخش و اختصاصی برای شما
برای حفظ انگیزه، باید برنامه تمرینی داشته باشید که واقعاً از آن لذت می برید. اگر از جلسه تمرینی خود می ترسید، بعید است که به آن پایبند باشید. ورزش های مختلف مانند بدنسازی، ایروبیک، زومبا، شنا، دویدن یا یوگا و… را تا زمانی که آنچه را که به آن علاقه مندید پیدا کنید، امتحان کنید. هر چه ورزش کردن برای شما لذت بخش تر باشد، بیشتر برای انجام آن اشتیاق خواهید داشت.
پیشنهاد می کنم این پست را نیز مطالعه کنید:
وعده غذایی بعد تمرین برای لاغری و کاهش وزن
به خودتان پاداش دهید!
به یاد داشته باشید که چگونه انگیزه با سیستم پاداش در مغز ما مرتبط است! علاوه بر آزادسازی طبیعی دوپامین، میتوانید با دادن پاداش به خود پس از تمرین، این میزان را بیشتر افزایش دهید. این پاداش می تواند چیزی به سادگی یک اسموتی سالم بعد از تمرین، یک حمام آرامش بخش، یا یک قسمت از برنامه تلویزیونی مورد علاقه شما باشد.
با دوستان خود باشگاه بروید
این می تواند برای همه کارساز نباشد و همه چیز به شخصیت شما وابسته است! برای برخی از افراد ورزش کردن با یک دوست می تواند انگیزه شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. تمرین کردن با دوستان خود می تواند برای شما 2 مزیت داشته باشد:
- افزایش مسئولیت پذیری
- لذت اجتماعی
به طور خلاصه وقتی با یک دوست در باشگاه قرار می گذارید، احتمال کمتری وجود دارد که از آن بگذرید. علاوه بر این این جنبه اجتماعی می تواند باعث شود که تمرین برای شما لذت بخش تر باشد.
موفقیت خود را تجسم کنید 🙂
تجسم ابزار قدرتمندی برای ایجاد انگیزه است. هر روز چند دقیقه را به تجسم خود در رسیدن به اهداف تمرینی اختصاص دهید. این تصویرسازی ذهنی به تقویت تعهد شما به روال تمرینی کمک میکند و میتواند به تقویت انگیزه شما کمک کند.
پیشرفت خود را پیگیری کنید
و در نهایت اینکه پیشرفت خود را پیگیری کنید. دیدن اینکه چقدر پیشرفت کرده اید می تواند یک انگیزه قوی باشد. شما می توانید با عکس گرفتن از جهات مختلف بدن و ثبت اندازه های دقیق نقاط مختلف بدن مثل دور شکم، دور بازو و… میزان پیشرفت خود را هر 30 روز آنالیز کنید.
آنالیز میزان پیشرفت شما توسط مربی می تواند به پیشرفتتان کمک بسیاری کند پس از داشتن یک مربی خود غافل نشوید.
سخن پایانی
انگیزه ورزش کردن گاهی اوقات ممکن است چالش برانگیز به نظر برسد، اما با رعایت این راهکارهایی که در این مقاله به شما عزیزان ارائه دادم بعید می دانم دیگر نداشتن انگیزه به سراغ شما بیاید!
البته اینکه شما هیچ وقت انگیزه خود را از دست ندهید امری نشد و غیرممکن است! حتی بزرگترین ورزشکاران دنیا نیز این بی انگیزگی کوتاه مدت را تجربه می کنند. آنچه اهمیت دارد هنر مهار کردن و کنترل این بی انگیزگی است. امیدوارم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد. موفق باشید.
منبع: betterme.world